Γιάννης Ανδριανάτος, Εκπαιδευτής Ρητορικής-Διαλεκτικής
Διευθυντής του Ρητορικού Κύκλου

«Η Φιλοσοφική Ρητορική στην πράξη σήμερα. Η Διπλή Ρητορική. Μια συνάντηση με τους άλλους - μια συνάντηση με τον εαυτό μας. Η κρυφή αλληλεπίδραση του εσωτερικού διαλόγου και της επικοινωνίας μας με τον περίγυρο.»

Μια παρουσίαση της Διπλής διάστασης της Ρητορικής (εσωτερική και εξωτερική) και πως συνδιαμορφώνουμε με το Λόγο τον εαυτό μας και το περιβάλλον. Μια μέθοδος πειθούς που δεν εξανλείται τόσο σε τεχνικές αλλά αντλεί τρόπους από την βαθύτερη πλευρά μας και απευθύνεται στην βαθύτερη πλευρά του συνομιλητή. Μια εφαρμογή του προγράμματος σπουδών του Ρητορικού Κύκλου που συμπυκνώνει όψεις του Λόγου από τον Αρχαίο κόσμο (Προσωκρατικοί, Πλάτωνας, Στωικοί κλπ.) και από τη σύγχρονη έρευνα (ψυχολογία, δομές του εγκεφάλου, κοινωνιολογία κλπ.) για να μας δώσει εργαλεία μιας απαιτητικότερης επικοινωνίας, μέσα μας και γύρω μας. Θα δωθούν ασκήσεις και παραδείγματα εφαρμογών στην καθημερινή ζωή, την Πολιτική, την Διαπραγμάτευση κ.α.

Βιογραφικό: Ο Γιάννης Ανδριανάτος έχει κάνει ομιλίες και σεμινάρια σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (π.χ. εκπαίδευση καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης για τη χρήση του λόγου), σε εταιρείες για επιμόρφωση στελεχών, σε καλλιτέχνες και επιστήμονες ή θεραπευτές για ανάδειξη ή οργάνωση των δεξιοτήτων τους. Επίσης, κάνει μαθήματα Λόγου σε Δημοσιογράφους και Πολιτικούς, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, δίνει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ έχει γράψει το βιβλίο Άνευ Αποδοχών (λάλον ύδωρ, εκδόσεις τυπωθήτω). Τα χάϊκου “Άνευ Αποδοχών” γράφτηκαν μεταξύ 1989 και 1995.

Ρητορική στην Αθήνα

Ημερίδα για τη Ρητορική