Λέκτορας Lisa Villadsen
Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης, Δανία

«Γιατί να σπουδάσω “Ρητορική” όταν η “Επικοινωνία” ακούγεται πολύ πιο σύγχρονη; Η θέση των σπουδών ρητορικής στη σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι μόνο.»

Σε αυτή την παρουσίαση η Lisa Villadsen δίνει μια σύντομη εισαγωγή στη θέση της ρητορικής στο Δανέζικο εκπαιδευτικό σύστημα και μια επισκόπηση του προγράμματος Ρητορικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, προκειμένου να δείξει πώς η πλούσια ρητορική παράδοση μπορεί να εμπλουτίσει τη σύγχρονη εκπαίδευση. Η περιφερειακή και η διεθνής συνεργασία και ανταλλαγή είναι κεντρικής σημασίας για τη συνεχή ανάπτυξη αυτής της επιστημονικής και εκπαιδευτικής προσπάθειας, και έτσι η παρουσίαση θα περιγράψει μερικούς από τους χώρους μελέτης και έρευνας στη ρητορική στους οποίους έχουν πρόσβαση μελετητές της ρητορικής στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Rhetoric Society of Europe και της Rhetoric Society of America, καθώς και τους στόχους και τις δραστηριότητες αυτών των οργανισμών.

Βιογραφικό: Η Lisa Villadsen είναι Λέκτορας στη Ρητορική και επικεφαλής του Τομέα Ρητορικής στο Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης, Νόησης και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Δανία, στο οποίο τμήμα είναι επίσης Υπεύθυνη Σπουδών. Έχει πτυχίο στη Ρητορική από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και Μάστερ, Διδακτορικό, μελέτες και ανακοινώσεις από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Είναι αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Rhetorica Scandinavica και μέλος στα διοικητικά συμβούλια των Rhetoric Society of America και Rhetoric Society of Europe. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ρητορική κριτική, κυρίως την πολιτική ρητορική και τις επίσημες απολογίες από τους ηγέτες του κράτους. Μαζί με τον Christian Kock, είναι επιμελήτρια του τόμου "Rhetorical Citizenship and Public Deliberation" (Ρητορική Πολιτειότητα και Δημόσια Διαβούλευση), Penn State University Press, 2012.

Ρητορική στην Αθήνα

Ημερίδα για τη Ρητορική